top of page

Intervju med Utbildningsansvarig för Externa frågor

Hej svejs!

 

Jag heter Ludvig och innan jag blev heltidare pluggade jag färdigt mitt tredje år på teknisk matematik. Jag gillar att spela både datorspel och brädspel. Utöver det så håller jag på med både pingis och discgolf på fritiden.

Vilken post har du och varför sökte du den?

Jag sitter just nu som Utbildningsansvarig för externa frågor (UE). Posten sökte jag av några olika anledningar. Främst var det en möjlighet att stanna kvar i studentlivet ett år till och samtidigt upptäcka en mycket bredare version av det jag tidigare trodde studentlivet var. Jag har också varit intresserad av utbildningsfrågor under alla mina år på LTH. Innan jag blev heltidare hade jag varit engagerad i vårt studieråd i tre år, så det blev ett naturligt nästa steg.

 

Vad har varit roligast under din mandatperiod?

Det som varit roligast med att vara heltidare är alla människor jag träffat och fått möjligheten att jobba med. Förutom mina fantastiska heltidarkollegor här på Teknologkåren har jag även fått möjligheten att både hänga med och jobba med många andra kårers heltidare. Bland annat på de många arbetsresorna jag varit på; där man har möjligheten att träffa likasinnade människor från hela landet. Det är också alla möten med andra människor som jag tycker varit mest givande för mig som person. Det har gett mig nya perspektiv på olika frågor och ovärderliga erfarenheter. Det är också ett fantastiskt sätt att komma ut ur teknologbubblan som man lätt hamnar i som sektionsaktiv.

Vad har varit mest lärorikt under din mandatperiod?

Kunskapsmässigt får man en väldigt bred bas i utbildningsfrågor med kunskap om ungefär allt och möjlighet att specialisera sig på de saker man tycker är mest intressant. Som representant i LUS och SFS lär man sig även mycket organisatoriskt. I sin roll som delegationsledare till SFS får man också lära sig leda en arbetsgrupp med tydliga deadlines och ramar, vilket är en förmåga som man sedan kan ta vidare till många framtida projekt- och grupparbeten.

 

Hur ser din dagliga verksamhet ut?

En stor del av arbetet som UE innefattar att läsa igenom handlingar till möten som sker på LU och sedan skicka in våra åsikter och förslag till de representanter som går på mötet. Det ger verkligen en möjlighet att lära sig om hela universitetets verksamhet. Man får allt ifrån Hållbarhetsriktlinjer eller Campusplanen till Forskningspropositionen. Utöver att skicka in åsikter på mejl så är det även flera möten med de andra kårerna som man närvarar fysiskt på, där man får presentera och argumentera för att LUS ska jobba för just våra åsikter.

En annan del av arbetet är att jobba med SFS och SFS-relaterade saker. SFS är sättet studenter och studentorganisationer kan påverka nationellt och inte bara lokalt. Som UE har man ansvar för att delta på SFS möten och jobba för att SFS tar upp de problem som vi ser finns. Tidigare år har det jobbats med frågan om basårsstudenter, pedagogiskt stöd i Ladok och återhämtning. Båda de förstnämnda ska bli verklighet inom kort.
 

Till sist gör man även en del jobb tillsammans med sina utbildningskollegor. Det är oftast projekt som UUU och Speak up days, men även LeG-möten där vi planerar arbetet i utbildningsutskottet och hur vi ska jobba med våra fokusfrågor.

Om du är intresserad av utbildningspolitik på större skala eller är taggad på att träffa kåraktiva från hela landet, tveka inte att höra av dig till mig! ue@tlth.se

ludvig_wadenbäck.png
bottom of page