Stadgar ⟶

🇸🇪 🇬🇧

I Stadgarna stipuleras Teknologkårens mest grundläggande regler. De definierar Kårens sammansättning och ändamål, samt vilka organ som skall finnas och dess befogenheter. Här kan man även läsa hur vissa grundläggande saker ska gå till väga, såsom val till Fullmäktige. Ändringar i Stadgarna görs av Fullmäktige. För förändring krävs att man beslutar om det på två möten med minst en månad emellan.

Reglemente ⟶

🇸🇪 🇬🇧

Reglementet beskriver hur organisationen Teknologkåren ska se ut samt de stora dragen i verksamheten som bedrivs. Ändringar i Reglementet görs av Fullmäktige, och kräver endast ett beslut.

Värdegrund ⟶

🇸🇪 🇬🇧

Teknologkårens värdegrund beskriver vilka grundläggande värderingar Teknologkåren bygger sin verksamhet på. All verksamhet och resten av styrdokumenten tar avstamp i värdegrunden.

Strategisk plan ⟶

🇸🇪 🇬🇧

I Strategiska planen beskrivs målsättningen med Teknologkårens verksamhet. Syftet med dokumentet är att ge en helhetsbild över Teknologkårens målsättningar och verksamhetsområden, bidra med kontinuitet i organisationen samt att ligga till grund för framtagandet av den årliga verksamhetsplanen


(FFUP) Forsknings- och Forskarutbildningspolitiska Programmet ⟶

🇸🇪 🇬🇧

Forsknings- och forskarutbildningspolitiska programmet stipulerar Kårens krav på frågor rörande forskning och forskarutbildning på LTH. Teknologkårens doktorander berörs i stor utsträckning av det som anges här.

Policyer

Policyer är dokument som reglerar olika delar av Kårens arbete. Dessa antas av Fullmäktige, och listas här nedan:

Budget

Budgeten är det främsta ramverket för Teknologkårens ekonomi. Detta dokument ligger till grund för Kårens verksamhet och säkerställer att medlemmarnas pengar används på ett ansvarsfullt sätt. Rambudgeten beslutas av Fullmäktige och den konkretiserade budgeten beslutas av Kårstyrelsen.

(SOUP) Studiesociala- och Utbildningspolitiska Programmet ⟶

🇸🇪 🇬🇧

Det Studiesociala- och utbildningspolitiska programmet tar upp ämnen som berör grundutbildningen på LTH, alltså civilingenjörs-, högskoleingenjörs-, industridesign- och arkitektprogrammen. Här kan man läsa Teknologkårens krav på allt från examinationer till skolans tillgänglighet för funktionshindrade.

Riktlinjer

Riktlinjerna är direktiv för hur olika delar av Kårens verksamhet ska genomföras. Dessa beslutas av Kårstyrelsen, och listas här nedan:

Verksamhetsplan

Verksamhetsplanen är medlemmarnas verktyg för att kunna påverka vilka områden som Teknologkåren ska arbeta extra mycket med under verksamhetsåret. Tanken med verksamhetsplanen är att ha konkreta mål att arbeta mot under året utan att detaljstyra verksamheten. Målen har tagits fram som strategiska satsningar för verksamheten där vi idag antingen har problem, har stora vinningar att göra eller förväntas få problem.

Ställningstagande om Science village ⟶

Lunds universitet har under en tid diskuterat frågan om att flytta viss verksamhet ut till området mellan Max IV och ESS, även kallat Science Village (SV). Att viss verksamhet kommer flytta ditt är redan ett faktum (exempelvis NanoLund och stödfunktioner till experiment vid Max IV), frågan som diskuteras nu är hur mycket och vad. I detta dokument anges vilka åsikter Teknologkåren har i frågan om att flytta utbildning till detta område.

Utskottsdirektiv

Utskottsdirektiv och arbetsbeskrivningar är direktiv för hur Teknologkårens utskott och presidie (heltidare) ska arbeta. Dessa beslutas av Kårstyrelsen, och listas här nedan:

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelsen är Teknologkårens kanske längsta dokument och upprättas av Kårstyrelsen efter varje verksamhetsår. I verksamhetsberättelsen presenterar Kårstyrelsen hur det gångna året förflutit.


Krishanteringsplan ⟶

Krishanteringsplanen är en beredskapsplan för åtgärder som ska vidtas när en svår olycka eller om en katastrof inträffar och arbetsplatsen hamnar i en akut krissituation. För att kunna hantera en svår situation och ge den/de inblandade stöd så snabbt och adekvat som möjligt, också i en pressad situation, behövs enkla rutiner att följa.